Σε προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για την άρθρωση του γονάτου, για το τί συμβολίζει και ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που οδηγούν σε μπλοκαρίσματα. Όμοια συμβαίνει και με την μέση για την οποία θα μιλήσουμε εδώ. Πέρα από την καθαρά ιατρική άποψη που εξετάζει την μηχανική, κινητική, χημική, κ.ο.κ. λειτουργία, υπάρχει και η ψυχοσυναισθηματική διαδικασία η οποία συνήθως προϋπάρχει και οδηγεί σε δυσλειτουργίες αλλά και σε λειτουργίες και για αυτήν την διαδικασία θα μιλήσουμε εδώ.
Όπως το λέει και η λέξη, η μέση βρίσκεται στη μέση του σώματος, είναι ένα σημείο συνάντησης του πάνω με το κάτω, γης και ουρανού, της ύλης με το πνεύμα. Φιλοξενεί μέσα της αρχέγονες δυνάμεις δημιουργίας και ύπαρξης. Η μέση είναι το σπίτι των νεφρών λένε οι Κινέζοι στην παραδοσιακή τους ιατρική, οργάνων που μέσα στο βάθος τους κρύβουν την μυστική συνταγή της «γένεσης».
Πολλές είναι οι φορές που υπάρχει σύγχυση στον πόνο μεταξύ μέσης και νεφρών.
Με βάση τα παραπάνω, ένας πόνος στην μέση, στην οσφυϊκή μοίρα μπορεί να συνδέεται με θέματα υλικής φύσης, το κατά πόσο είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε στην ευθύνη της υλικής πλευράς της ζωής μας, όταν από την άλλη πλευρά ένας πόνος στα νεφρά θα μπορούσε να υποδηλώνει τον φόβο για αυτήν την επιβίωση. Αυτός ο φόβος αλλά και αυτή η αγωνία για την ικανότητά μας ή μη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν τέτοιας έντασης μυϊκές συσπάσεις κάνοντας τους μεσοσπονδύλιους δίσκους να υπερλειτουργούν οδηγώντας τους πέρα από τα γνωστά μας πιασίματα, ακόμα και σε δισκοκήλη. Όμοια διαδικασία, με άλλο ψυχολογικό υπόβαθρο, μπορεί να συμβεί και στον αυχένα που θα δούμε σε άλλη ανάρτηση. Η δισκοκήλη στην οσφυϊκή μοίρα, μια κατάσταση του «δεν αντέχω άλλο», του ξεσπάσματος, της αντίδρασης ακόμα, συχνά οδηγεί σε ισχιαλγία. Τα ισχιακά νεύρα, διατρέχουν τα πόδια μας, αυτά που μας μετακινούν αλλά και μας στηρίζουν. Συμπερασματικά, η ισχιαλγία είναι μια απώλεια στήριξης, μια προδοσία από κάποιον που θεωρούμε στήριγμα, εξίσου όμως και από τον ίδιο μας τον εαυτό που δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων ή των απαιτήσεών μας.
Στην παρακάτω περίπτωση, έχουμε μια μετεγχειρητική κατάσταση ημιπεταλεκτομής και αφαίρεσης θραύσματος μεσοσπονδύλιου δίσκου που συμπίεζε το ισχιακό νεύρο, με πόνους στην μέση και πάρεση του αριστερού ποδιού. Μετά την εγχείρηση έχει επανέλθει η κινητικότητα στο πόδι με μικρή δυσλειτουργία των νευρών στο πέλμα που δυσκολεύει την βάδιση. Μετά την επέμβαση παρατηρείται μεγάλη ένταση στον λαγονοψοΐτη μυ, υπάρχουν ακόμα σταδιακά πόνοι στην μέση και στην περιοχή της επέμβασης έχει δημιουργηθεί ουλώδης ιστός.
Στην θεραπεία χρησιμοποιήθηκαν τρείς συνδυασμοί του Master Tung, στον βραχίονα για την σπονδυλική στήλη, στην κνήμη για τον ουλώδη ιστό, στην κλείδωση του πέλματος για την δυσλειτουργία των νεύρων, κι ένας της μεθόδου balance στο αντιβράχιο για να μαλακώσει ο λαγονοψοΐτης.
Η περίπτωση που ανέφερα παραπάνω, είναι η προσωπική μου περίπτωση. Το σχήμα αυτό προσφέρει άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων της τάξεως των 95%, αλλά και παράπλευρα οφέλη, όπως ανακούφιση της χρόνιας ιγμορίτιδας, από το σχήμα της κνήμης, καθώς είναι ο κυριότερος συνδυασμός για το φλέγμα στο σώμα, αλλά και απίστευτης ευφορίας από τα σημεία εξισορρόπησης του λαγονοψοΐτη καθώς αυτά που επιλέχθηκαν, διατρέχουν τον μεσημβρινό του περικαρδίου που χρησιμοποιείται πολλές φορές για διαταραχές του πνεύματος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου